Război în Ucraina

Ministerul britanic al Apărării consideră că Rusia pregătește o nouă ofensivă în regiunea Donețk

În ultimele trei zile, Rusia a transformat atacurile de recunoaștere din apropierea orașelor Pavlovka și Vugledar într-un atac coordonat. Acest lucru a fost anunțat pe 31 ianuarie de informațiile britanice.

Potrivit Ministerului Apărării, comandamentul rus va dezvolta probabil o nouă linie ofensivă în regiunea Donețk, controlată de ucraineană, pentru a devia armata ucraineană de la Bakhmut. În același timp, agenția consideră că Rusia va continua probabil să obțină succese locale în sectorul Bakhmut, dar nu are suficiente trupe pentru a realiza o descoperire importantă.

Ucraina avertizează de câteva luni cu privire la posibilitatea unui nou atac al forțelor ruse. Informațiile ucrainene raportează că, după ce Valery Gerasimov a devenit comandantul trupelor rusești în Ucraina, armata rusă și-a schimbat tactica.

Oleksiy Danilov, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, a declarat pe 25 ianuarie că un atac pe scară largă al Rusiei este așteptat într-o lună sau două.

#Rusia #Donețk #ofensivă

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button