Război în Ucraina

Ministerul de Externe a negat datele Bild conform cărora „planul de victorie” al lui Zelenski ar presupune înghețarea războiului

Ministerul de Externe ucrainean a negat că președintele Vladimir Zelenski ar fi pregătit să ofere Rusiei o încetare a focului pe o parte a frontului, după ce publicația Bild a publicat această informație.

O respingere a fost făcută de reprezentantul Ministerului de Externe Georgy Tikhy, relatează European Pravda.

Zelenski va călători în Statele Unite în săptămânile următoare pentru a prezenta strategia sa de câștigare a războiului președintelui american Joe Biden, precum și candidaților la președinție Kamala Harris și Donald Trump.

Publicația scrie că propunerea ar include atât o cerință de a permite lovituri ale armelor occidentale cu rază lungă în adâncimea Rusiei, cât și disponibilitatea Ucrainei de a conveni cu o încetare locală a focului în anumite sectoare ale frontului – și, astfel, la o înghețare temporară a situaţie. În publicație, publicația nu a indicat de unde a obținut datele despre presupusul conținut al planului.

„Nu, Ucraina nu intenționează să fie de acord cu nici un fel de înghețare a războiului”, – a spus un reprezentant al ministerului pe rețeaua de socializare X (Twitter).

#Zelenski #război #plan

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button