EconomieSocietate

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a emis un ordin privind stabilirea noilor tarife pentru serviciile de transport

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale anunță că începând cu data de 14 ianuarie și până pe 28 ianuarie vor avea loc consultări publice cu privire la stabilirea tarifelor pentru efectuarea transporturilor rutiere de persoane prin servicii regulate în trafic raional și interraional.

Astfel, potrivit ordinului, începând cu data de 1 martie 2022 ar putea fi stabilite următoarele tarife la serviciile regulate în trafic raional și interraional: pentru categoria de confort II – 60 bani/km pentru un pasager, iar pentru categoria de confort I – 70 bani/km pentru un pasager. 

Cu excepția prevederile pct. 1, operatorii de transport, cu avizul pozitiv al consiliilor locale din cadrul autorităților administrației publice locale de nivelul I, ar putea aplica următoarele tarife: la serviciile regulate în trafic interraional: pentru categoria de confort II – până la 70 bani/km pentru un pasager; pentru categoria de confort I – până la 80 bani/km pentru un pasager. 

La serviciile regulate în trafic raional: pentru categoria de confort II – până la 90 bani/km pentru un pasager; pentru categoria de confort I – până la 1 leu/km pentru un pasager. 

Tariful pentru categoria de confort I va putea fi aplicat de către operatorii de transport numai după obținerea certificatului respectiv de clasificare a autobuzului/autocarului.

Tariful dat va putea fi aplicat de către operatorii de transport numai după aprobarea deciziei consiliului local al unităţii administrativ-teritoriale de nivelul I cu privire la avizarea tarifului solicitat. 

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button