Internaţional

Ministerul rus al Apărării a anunțat un exercițiu cu arme nucleare tactice ca răspuns la „declarațiile și amenințările provocatoare” din Occident

Statul Major General al Ministerului rus al Apărării, în numele lui Vladimir Putin, a început pregătirile pentru exerciții pentru „creșterea gradului de pregătire a forțelor nucleare nestrategice de a îndeplini misiuni de luptă”, a informat departamentul, transmite sursa.

În timpul exercițiilor, Ministerul Apărării intenționează să rezolve problemele de „pregătire și utilizare a armelor nucleare nestrategice” (numite și tactice) pentru a „asigura necondiționat integritatea teritorială și suveranitatea statului rus ca răspuns la provocări. declarații și amenințări ale unor oficiali occidentali individuali” împotriva Rusiei.

Exercițiul va avea loc „în curând”. Formațiunile de rachete din Districtul Militar de Sud vor lua parte la ele, cu participarea aviației, precum și a forțelor marinei. Locația exercițiului nu a fost anunțată.

La sfârșitul lunii februarie 2024, ziarul Financial Times a relatat despre primirea de documente secrete referitoare la armele nucleare tactice rusești. Ei au spus că pragul de utilizare a acestuia de către Rusia este mai mic decât ceea ce autoritățile ruse declară oficial – armata poate folosi arme nucleare tactice în cazul unei invazii a trupelor chineze, precum și pentru a „reține statele de la agresiune… sau escaladarea conflictelor militare.”

#Rusia #arme_nucleare #exerciții

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button