InternaţionalRăzboi în Ucraina

Ministerul rus al Apărării a declarat că a capturat încă patru sate din regiunea Harkov. Situația s-a înrăutățit semnificativ, a recunoscut comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei

Unitățile grupului rus de trupe „Nord” au avansat adânc în apărarea Forțelor Armate ale Ucrainei în regiunea Harkov, cucerind patru așezări într-o singură zi – satele Gatishche, Krasnoye, Morokhovets și Oleynikovo. Ministerul rus al Apărării a raportat acest lucru într-un raport pentru 12 mai, transmite sursa.

De asemenea, trupele ruse au învins forța de muncă și echipamentele unităților a trei brigăzi ale Forțelor Armate ucrainene din zona așezărilor Degtyarnoye, Volchansk și Kazachya Lopan, susține departamentul militar rus. În cursul zilei, pierderile Forțelor Armate ale Ucrainei în această direcție s-au ridicat la până la 100 de militari, două tancuri, un vehicul blindat de luptă Kozak și patru mașini, a adăugat ministerul.

Cu o zi înainte, Ministerul rus al Apărării a anunțat capturarea a încă cinci așezări în regiunea Harkov – satele Borisovka, Ogurtsovo, Pletenevka, Pylnaya și Strelechya.

În după-amiaza zilei de 12 mai, comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Alexander Syrsky, a declarat că situația din regiunea Harkov în această săptămână s-a înrăutățit semnificativ. „În prezent, luptele continuă în zonele de frontieră de-a lungul frontierei de stat cu Federația Rusă. Situația este dificilă, dar Forțele de Apărare ucrainene fac totul pentru a menține linii și poziții de apărare și pentru a înfrânge inamicul”, a scris militarul pe canalul său Telegram.

Cu o seară înainte, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat că continuă măsurile de contraatac în direcția Liptsy și Volchansk în regiunea Harkov și, de asemenea, lupta pentru așezări care „se aflau de fapt în zona gri” – Strelechya, Pylnaya, Borisovka, Oleynikovo și Ogurtsovo.

#Harkov #sate #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button