Război în Ucraina

Ministerul rus al Apărării iarăși minte referitor la Insula Șerpilor

Ministerul rus al Apărării afirmă că, printr-un atac lansat imediat după debarcare, i-a împiedicat pe militarii ucraineni să-și repună steagul pe Insula Șerpilor, scrie Interfax. Imaginile video arată contrariul.

General-locotenentul Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova, a afirmat în timpul briefingului său zilnic despre evoluția războiului că „mai mulți militari ucraineni care au fost fotografiați cu un steag au debarcat pe insulă dintr-o barcă cu motor”, transmite sursa.

„O aeronavă a Forțelor Aerospațiale Ruse a lansat imediat o lovitură cu rachete de înaltă precizie pe Insula Șerpilor în urma căreia o parte din personalul militar ucrainean a fost distrus”, a adăugat el, susținând de asemenea că „supraviețuitorii au fugit în direcția așezării Prîmorsk din regiunea Odesa”.

Konașenkov a mai spus că „tentativa” ucrainenilor de a-și plasa steagul pe Insula Șerpilor a fost făcută „pe fundalul eșecurilor militare și a unei retrageri masive a trupelor ucrainene din Donbas”.

Ucrainenii au publicat o înregistrare video cu soldații plantând steagul pe Insula Șerpilor

O înregistrare video și mai multe fotografii publicate joi de ucraineni arată cum militarii Kievului și-au repus steagul pe Insula Șerpilor, declarațiile lui Konașenkov contrazicând realitatea obiectivă.

#război #Ucraina #InsulaȘerpilor

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button