Internaţional

Ministerul rus de Externe l-a convocat luni, de urgență, pe ambasadorul Germaniei

Trimisul german a intrat în ministerul de Externe fără să răspundă la nicio întrebare a reporterilor, a mai menționat sursa citată.

În această presupusă conversaţie, participanţii vorbesc în principal despre ipoteza de a livra Kievului rachete Taurus cu rază lungă, de fabricaţie germană, despre ce ar fi necesar pentru ca forţele ucrainene să le poată utiliza pentru a lovi podul de peste strâmtoarea Kerci şi despre impactul lor eventual.

Presa rusă a publicat vineri o înregistrare audio de 38 de minute în cursul căreia ofițeri germani au putut fi auziţi discutând despre arme pentru Ucraina și despre un potențial atac al forţelor ucrainene împotriva unui pod din Crimeea, determinând oficialii ruși să ceară o explicație. În pretinsa înregistrare, ofițerii germani au fost auziți discutând despre arme pentru Ucraina și despre o posibil atac al Kievului pe un pod din Crimeea, determinând oficialii ruși să ceară o explicație.

„Înregistrarea însăşi dovedeşte că, în interiorul Bundeswehr-ului, sunt discutate în mod substanţial şi concret planuri de a lansa atacuri asupra teritoriului rus. Aceasta nu necesită nicio interpretare juridică. Aici totul este mai mult decât evident”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o reacție, potrivit Reuters.

Autorităţile din Germania au descris respectiva înregistrare ca pe un aparent act de interceptare, adăugând că au declanşat o anchetă. Ulterior, Berlinul a confirmat că înregistrarea este autentică şi că fusese „interceptată”.

Duminică, ministrul german al Apărării a declarat că Rusia desfășoară „un război informațional” menit să creeze diviziuni în Germania, aceasta fiind prima sa reacție după publicarea în Rusia a înregistrării audio a unei întâlniri la care au participat înalți oficiali militari germani.

#Germania#Rusia#Tensiuni

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button