PoliticăRăzboi în Ucraina

Ministerul rus de Externe, preocupat de libertatea presei din Moldova

Ministerul rus de Externe şi-a exprimat „îngrijorarea serioasă cu privire la degradarea situaţiei cu libertatea presei în Republica Moldova, unde locuiesc mulţi concetăţeni ai Federaţiei Ruse”.

Ministerul rus de Externe, preocupat de libertatea presei din MoldovaFoto: captură video
Potrivit Infotag, directorul adjunct al departamentului de informare şi presă al Ministerului de Externe al Rusiei Ivan Neceaev a declarat acest lucru vineri, la Moscova, în cadrul unui briefing, transmite sursa.

Potrivit acestuia, autorităţile moldoveneşti „pun presiune pe resursele mass-media independente şi ale opoziţiei, spaţiul informaţional este curăţat de opinii şi aprecieri inacceptabile pentru guvernare”.

„Din martie, în republică este în vigoare o interdicţie la ştirile şi emisiunile de televiziune socio-politice ruseşti, introdusă sub pretextul exagerat de „combatere a dezinformării”. Autorităţile monitorizează minuţios emisia posturilor de limbă rusă care difuzează în Moldova şi cu un zel deosebit le impun sancţiuni”, a spus Neceaev.

El a reamintit, de asemenea, interzicerea folosirii în Moldova a „atributelor şi simbolurilor aşa-zisei agresiuni militare, inclusiv „drapele colorate şi panglici, simboluri, insigne şi alte însemne similare”, inclusiv „panglica Sf. Gheorghe”, fapt care „a provocat o reacţie negativă acută a unei părţi semnificative a societăţii moldoveneşti”.

Reprezentantul ministerului de externe al Rusiei le-a cerut autorităţilor moldoveneşti „să-şi revizuiască politica de restrângere a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale propriilor cetăţeni şi să ia măsurile necesare pentru a le respecta pe deplin”.

#Minister #Rusia #Moldova #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button