Politică

Miniștrii vor participa la Conferința donatorilor Platforma de Sprijin a Republicii Moldova, organizată la București

Delegația Executivului moldovean, condusă de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spătari, alături de ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, și ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, va participa astăzi, 16 iulie 2022, la cea de-a doua ediție a Conferinței ministeriale a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, transmite sursa.

Conferința de la București va fi găzduită și co-prezidată de ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, alături de ministrul Afacerilor Externe al Germaniei, Annalena Baerbock, și ministrul de stat pentru dezvoltare, francofonie și parteneriate internaționale al Franței, Chrysoula Zacharopoulou.

Donatorii și partenerii țării noastre se vor reuni pentru a identifica noi posibilități de generare a asistenței necesare Republicii Moldova pentru depășirea crizelor, realizarea reformelor și atingerea obiectivelor propuse odată cu obținerea statutului de țară candidat de aderare la UE.

De asemenea, în cadrul Conferinței se vor întruni cele cinci Grupuri de lucru ale Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, formate din experți guvernamentali din statele participante la Platformă. Acestea activează în domenii-cheie, precum: situația umanitară a refugiaților din Ucraina găzduiți de Republica Moldova, combaterea corupției, securitatea energetică, asistența financiară și managementul frontierelor. În cadrul Conferinței va fi examinată și extinderea grupurilor de lucru pentru a răspunde adecvat la necesitățile țării noastre.

Prima ediție a Conferinței donatorilor „Platforma de Sprijin a Republicii Moldova” s-a desfășurat la Berlin în aprilie anul curent. Evenimentul a reunit 47 de participanți. În cadrul conferinței, statele participante au anunțat că vor susține Republica Moldova cu un pachet financiar în valoare de peste 695 de milioane de euro, care include asistență financiară directă pentru bugetul țării, granturi și credite concesionale orientate pe implementarea reformelor și europenizarea Republicii Moldova.

#Moldova #Platforma_de_Sprijin #București #UE

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button