InternaţionalRăzboi în Ucraina

Ministrul german al Apărării a sosit la Kiev în urma șefului Pentagonului

Șeful Ministerului German al Apărării, Boris Pistorius, a sosit la Kiev într-o vizită neanunțată, a relatat cronicarul Bild Julian Röpke, transmite sursa.

Potrivit acestuia, Pistorius a ajuns la Kiev cu trenul la ora 5 a.m. ora Kievului. Aceasta este a doua vizită a lui Pistorius în Ucraina de când a preluat funcția de ministru al Apărării în ianuarie 2023. Ultima dată când a fost în capitala Ucrainei a fost în februarie.

Ministerul german al Apărării spune că scopul vizitei lui Pistorius este de a confirma sprijinul Berlinului pentru Ucraina, scrie Deutsche Welle. La Kiev, ministrul plănuiește să poarte discuții cu președintele ucrainean Vladimir Zelensky și cu ministrul apărării Rustem Umerov.

Germania este al doilea cel mai mare aliat al Ucrainei în ceea ce privește asistența militară, după Statele Unite.

Vizita lui Boris Pistorius la Kiev a avut loc a doua zi după sosirea în Ucraina a secretarului american al Apărării, Lloyd Austin. Ajuns la Kiev, Austin a spus că „Statele Unite vor continua să sprijine Ucraina în lupta sa pentru libertate împotriva agresiunii ruse – atât astăzi, cât și în viitor”. În aceeași zi, Pentagonul a anunțat că oferă Ucrainei un nou pachet de ajutor militar în valoare de 100 de milioane de dolari.

#Ucraina #Germania #Pistorius #vizită

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button