Politică

Ministrul Nicu Popescu a avut o întâlnire la București cu ambasadorul Egiptului în R. Moldova. Ce subiecte au fost puse în discuție

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a discutat la ministerul de externe cu Moyayad Fathallah Mohamed Eldalie, ambasadorul Republicii Arabe Egipt în Republica Moldova cu reședința la București.

Un subiect important a ținut de interesul sporit pentru dezvoltarea cooperării moldo-egiptene pe dimensiunea comerț și investiții, inițierea negocierilor în vederea semnării unui Acord bilateral de Comerț Liber și susținerea organizării schimburilor de misiuni economice care ar permite cunoașterea reciprocă mai profundă și stabilirea unor contacte între oamenii de afaceri (B2B).

La fel, diplomații au consemnat bunele relații existente între ambele state și domeniile prioritare de cooperare între Republica Moldova și Republica Arabă Egipt.

Oficialii s-au referit și la intenția ambelor părți de a dinamiza dialogul politic la nivel înalt, în anul viitor, fiind planificată vizita șefului diplomației Republicii Moldova la Cairo.

„În cadrul discuțiilor bilaterale am reconfirmat interesul țării noastre în avansarea pe proiectele acordurilor bilaterale: evitarea dublei impuneri, promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor, intensificarea turismului din Egipt în Republica Moldova precum și facilitarea călătoriilor reciproce” – a spus vicepremierul Nicu Popescu.

De asemenea, a fost convenită inițierea cooperării între Institutul Diplomatic și Academia Diplomatică de la Cairo în vederea organizării programelor de schimb pentru diplomați și transfer de bune practici.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button