Război în Ucraina

Ministrul rus al Sănătății le cere femeilor să nască, în loc să lucreze și învețe: „Cu cât mai repede, cu atât mai bine”

Ministrul Sănătății din Rusia, Mihail Murașko, le cere femeilor să dea naștere copiilor cât mai devreme posibil, dar să nu pună accent pe carieră și studii. Declarațiile au fost făcute de oficialul rus în cadrul sesiunii plenare a Dumei de Stat, scrie The Insider.

„S-a format o credință că o femeie ar trebui mai întâi să obțină o educație, să facă o carieră și apoi să se ocupe doar de naștere. Atunci apar multe probleme. O femeie ar trebui să înțeleagă că, cu cât naște mai devreme, cu atât mai bine”, a declarat ministrul rus al Sănătății.

Potrivit lui Mihail Murașko, acest lucru ar trebui să fie explicat fetelor „de pe banca școlii”. Oficialul rus consideră că amânarea nașterii unui copil este o „practică perversă”, care, spune el, ar provoca infertilitate și avort spontan. Prin urmare, Murașko consideră că este necesar ca femeile să cunoască că, cu cât dă naștere mai devreme, „cu atât mai bine va fi pentru sănătatea sa, pentru sănătatea copiilor și a carierei, pe termen lung”.

Anterior, șeful Ministerului Sănătății de la Moscova a spus că este necesară retragerea din vânzarea gratuită a mijloacelor medicale de întrerupere de urgență a sarcinii, până la sfârșitul anului. El a propus transferul acestor medicamente într-un cont cantitativ.

#Ministrul_rus_al_Sănătății #naștere #femei

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button