Politică

Miting împotriva redenumirii și schimbării Zilei Victoriei, organizat în Capitală

Membrii și susținătorii Partidului Renaștere-Возрождение participă la un miting în Chișinău. Aceștia se declară împotriva redenumirii și schimbării Zilei Victoriei. Printre susținători se numără și membri ai Partidului Șor.

În jurul orei 11:30, protestatarii au pornit marșul din fața Gării Feroviare din Chișinău. În fața coloanei se află fostul deputat socialist, Alexandr Nesterovschi, care acum este membru al Partidului Renaștere-Возрождение, fostul deputat socialist Vasile Bolea, precum și deputata fracțiunii Șor, Reghina Apostolova și deputata BCS, Diana Caraman, transmite sursa.

Oamenii țin în mâni drapele ale Republicii Moldova și drapele cu simbolurile partidului comunist sovietic și scandează „Victorie”.

Precizăm că deputații în Parlament urmează să examineze un proiect prin care la 8 mai va fi sărbătorită „Ziua comemorării și reconcilierii în memoria celor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial”. Evenimentul ar urma să ia locul Zilei Victoriei din 9 mai.

Președintele comitetului executiv al PSRM Igor Dodon a criticat inițiativa legislativă.

„9 mai, Victoria asupra fascismului, va fi întotdeauna o dată sacră pentru noi! Partidul Socialiștilor condamnă intenția regimului de guvernământ de a călca în picioare memoria noastră a victoriei din Marele Război pentru Apărarea Patriei”, a scris socialistul.

Amintim că, la 18 aprilie curent, liderii Partidului Șor și PSRM – Ilan Șor și Igor Dodon au anunțat că organizează Marșul Victoriei și al Regimentului nemuritor. Manifestația est planificată pentru 9 mai cu destinația finală la Memorialul Eternitatea. De altă parte, aceeași manifestație populară în Federația Rusă a fost anulată total în această țară. Anunțul a fost făcut în aceeași zi, la 18 aprilie.

Prin urmare, la data de 9 mai curent, în centrul capitalei a avut loc Marșul Victoriei, la care au participat zeci de persoane.

#Miting #ZiuaVictoriei

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button