PoliticăSocietate

Reacție: Un partid îndeamnă la proteste împotriva creșterii tarifului la electricitate

Unul dintre liderii Partidului Congresul Civic, Mark Tkaciuk, susține că Moldova are nevoie de proteste masive împotriva „energo-genocidului” iniţiat de Premier Energy, care a cerut dublarea tarifelor la energie electrică.

Despre aceasta Tkaciuk a scris pe Facebook, specificând că, pe 11 ianuarie, va avea loc o şedinţă extraordinară a Comitetului Republican al Congresului Civic, la care va fi inițiat un apel către cetăţeni şi politicieni “să se unească şi să oprească autorităţile moldoveneşti incompetente”, transmite sursa.

„Dacă ANRE va decide să majoreze tarifele, cetăţenii Republicii Moldova vor plăti pentru energia electrică preţuri de două ori mai mari decât preţurile la energie electrică la Moscova şi de trei ori mai mult decât plătesc locuitorii din Kiev sau Vladivostok”, a menționat Tkaciuk.

„Puterea a fost aleasă nu ca să domnească fără griji, dar pentru a căuta şi a găsi soluţii compatibile cu viaţa majorităţii cetăţenilor”, a mai adăugat Tkaciuk.

Este necesar de amintit că „Premier Energy” solicită creșterea tarifului la energia electrică de la 1,51 lei/kWh până la 2,79 lei/kWh.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button