Societate

Mitropolia Moldovei va rămâne sub aripa Rusiei

Mitropolia Moldovei nu va adera la Mitropolia Basarabiei. Decizia a fost comunicată de Episcopul Ioan de Soroca, după ce Mitropolitul Vladimir i-a convocat, la o adunare, pe toți cei care conduc bisericile din Chișinău și raioanele din centrul țării, transmite sursa.

„În contextul zvonurilor din ultimul timp precum că Biserica Ortodoxă din Moldova, parte a clericilor vor adera la Mitropolia Basarabiei, astăzi dezmințim această poziție eronată promovată în instituțiile media. În cadrul ședinței a fost adoptată o decizie potrivit căreia Biserica Ortodoxă din Moldova își păstrează statutul ei actual”, a declarat Episcopul Ioan de Soroca.

„Clerul și poporul rămâne fidel Bisericii Ortodoxe din Moldova și Înalt Preasfințitului Mitropolit Vladimir. Nu vor fi inițiate discuții privind aderarea Bisericii Ortodoxe din Moldova la Patriarhia Română sau la alte structuri”, a adăugat reprezentantul Mitropoliei Moldovei, potrivit căruia adunarea nu a fost convocată pentru a da răspuns scrisorii părintele Pavel Borșevschi: „A fost o întrunire ordinară a Consiliului Eparhial în formatul său extins”.

Episcopul Ioan de Soroca a subliniat că în continuare, parohiile și preoții care vor adera la Mitropolia Basarabiei vor fi sancționați canonic.

Din 24 februarie 2023, Biserica Ortodoxă din Moldova„condamnă cu vehemență războiul fratricid din Ucraina. Noi ne rugăm pentru pacea lumii, ne rugăm pentru poporul ucrainean”, a punctat Episcopul.

#Mitropolie#Moldova

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button