Societate

Mobilizare parțială în Rusia: Când se vor întoarce cei mobilizați, ultimele știri

Voencor Sladkov: Putin a decis participarea mobilizaților până la sfârșitul SWO

Corespondentul militar Alexandr Sladkov a comunicat pe canalul său Telegram că președintele rus Vladimir Putin a decis participarea mobilizaților până la sfârșitul operațiunii speciale. Ce detalii se cunosc?

“Acum toată lumea este egală. Toată lumea luptă până la sfârșitul SWO. Sunt rugat de atâtea familii să comentez această situație. Ce este de comentat? I-am pus această întrebare (demobilizarea și, dacă este posibil, înlocuirea unităților beligerante cu trimiterea lor în puncte de desfășurare permanentă) președintelui rus la ultima sa întâlnire cu reporterii. Comandantul suprem suprem mi-a răspuns că a fost luată o decizie privind participarea mobilizaților până la sfârșitul OTS”, a explicat el.

Sladkov a precizat că multor rude ale celor mobilizați le este greu “să se acomodeze cu această realitate”. Cu toate acestea, autoritățile și poliția sunt atente la cei care caută să reamintească soarta mobilizaților, “nimeni nu dispersează” evenimentele pe care le organizează.

“Dar scindarea, spunând că unii au fost mobilizați și sunt reținuți, în timp ce alții sunt la fel de acasă, nefiind înlocuiți – rămâne”, a comentat comandantul militar.

Cum creează Rusia o rezervă de mobilizare
Alexandr Sladkov a mai explicat anterior că chemarea de toamnă este o măsură serioasă de creștere a pregătirii de luptă a țării. Potrivit acestuia, Rusia este capabilă să creeze o rezervă de mobilizare la care alte țări pot doar să viseze.

“Recrutinul de toamnă, care este în curs de desfășurare, este o măsură serioasă pentru a crește pregătirea noastră de luptă, într-adevăr. Ne construim o astfel de rezervă de mobilizare și este ceea ce trebuie să facem. Vom chema 120 de mii de oameni până la 1 decembrie. În general, vom antrena 300.000 de noi soldați și marinari pe parcursul anului. Nu toate țările doresc sau își pot permite acest lucru. Dar noi o facem, este minunat”, a explicat comandantul militar.

El a amintit, de asemenea, decizia președintelui de a încorpora recruți în serviciul rus de pază a frontierei. În plus, au fost introduse și alte inovații.

Corespondentul militar a remarcat că acum profesorii, locuitorii din zonele agrare și din Nordul îndepărtat primesc somații pe un program separat. În curând, până la 30 de ani vor fi chemați la serviciu. În opinia lui Sladkov, ar fi bine ca și cetățenii din Asia Centrală și Caucaz să fie folosiți pentru a forma batalioane de construcții.

Ce spune Duma de Stat despre întoarcerea acasă a soldaților mobilizați
La 15 septembrie, președintele Comisiei pentru apărare din Duma de Stat, Andrei Kartapolov, a declarat că mobilizații se vor întoarce acasă doar după ce se va încheia operațiunea specială.

Potrivit lui Kartapolov, mobilizații au dreptul la concediu pentru fiecare șase luni de serviciu, ceea ce nu include timpul petrecut pe drum. În același timp, deputatul a menționat că, datorită recrutării active a luptătorilor pentru serviciul prin contract, nu este nevoie să se anunțe acum un nou val de mobilizare în Federația Rusă.

Vor primi mobilizați mai des concediu de odihnă
Comisarul militar al Moscovei, colonelul Maxim Loktev, a declarat că recrutarea activă a luptătorilor prin contract face posibilă acordarea mai des a concediilor participanților la SWO.

“Înțelegem cu toții că este necesar să se efectueze rotația, este necesar să se odihnească, este foarte important să se dea posibilitatea de a fi acasă. După cum spune comandantul suprem suprem, un număr destul de mare de cetățeni sub contract își exprimă dorința și merg în zona NWO. Cred că Ministerul Apărării va avea posibilitatea de a le permite militarilor noștri să meargă mai mult acasă”, a explicat el.

Ombudsmanul pentru drepturile omului de la Moscova, Tatiana Potyaeva, a declarat, de asemenea, că cererea de concediu este foarte mult solicitată. Ea a subliniat că fiecare a doua cerere pe care o primește este legată de acordarea de concedii participanților la operațiunile speciale.

#Mobilizare_parțială #Rusia

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button