EconomieSocietate

Moldovenii care nu au primit compensații pentru noiembrie, vor primi pentru două luni, la următoarea facturare

Înregistrarea pe platforma compensații.gov.md va continua pe întreaga perioada rece a anului. Declarația a fost făcută de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spătari, în cadrul ședinței Cabinetului de Miniștri, din 14 decembrie. Potrivit oficialului, în luna noiembrie pe platformă s-au înregistrat 695 de mii de gospodării, dintre care 80 la sută sunt gospodării cu gradul de vulnerabilitate maximă, transmite sursa.

„În fiecare lună pe data de 25 va fi lansat calculul pentru stabilirea categorii de vulnerabilitate energetică a familiilor înregistrate, Pentru luna noiembrie s-au înregistrat 695 de mii de gospodării, dintre care 80 la sută sunt gospodării cu gradul de vulnerabilitate maximă. Pentru aceste gospodării este compensată până la 59 la sută din valoarea facturii de gaze naturale și aproximativ jumătate din valoarea facturii de încălzire centralizată”. 

Ministrul a precizat că pentru gospodăriile care nu s-au înregistrat în luna noiembrie se aplică tarifele și compensațiile echivalente a celor categorii medii. 

„Au fost operate anume ajutări la metodologia de calcul, a gradului de vulnerabilitate. Aceste modificări vor fi introduse în hotărârea de Guvern. Pentru gospodăriile care nu s-au înregistrat în luna noiembrie se aplică tarifele și compensațiile echivalente a celor categorii medii, iar pentru luna decembrie familiile vor primi compensații echivalente cu acelor categorii de vulnerabilitatea scăzută. Asta înseamnă că înseamnă că toate familiile trebuie să se înregistreze pe platformă în luna decembrie pentru a beneficia de compensații în funcție de gradul de vulnerabilitate..() Cei care au primit factura la începutul lunii și nu au văzut compensația, vor primi compensațiile în factură pentru două luni, la următoarea facturare”, a declarat Spătari. 

#Spătari #Moldovenii #compensații

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button