Internaţional

Moldova primește lideri europeni de frunte în august: Scholz și președinții baltici vizitează Chișinăul

Republica Moldova se pregătește să găzduiască vizite de înalt nivel în luna august, cu ocazia sosirii cancelarului german Olaf Scholz și a președinților Estoniei, Letoniei și Lituaniei, Alar Karis, Edgars Rinkēvičs și Gitanas Nausėda. Administrația președintei Maia Sandu a anunțat că Scholz va ajunge în Moldova pe 21 august, într-o vizită oficială ce subliniază parteneriatul strâns dintre Germania și Moldova. Germania joacă un rol crucial în sprijinul modernizării și integrării europene a Republicii Moldova, transmite sursa.

Ultima dată când un cancelar german a vizitat Republica Moldova a fost acum 12 ani. Pe 27 august, liderii țărilor baltice vor fi de asemenea prezenți la Chișinău pentru a sărbători Ziua Independenței Moldovei, evidențiind astfel angajamentul ferm al statelor baltice față de parcursul european al Moldovei. În același timp, Moldova a început pe 1 august campania electorală prezidențială, crucială atât pentru actuala conducere, cât și pentru partenerii internaționali și pentru Kremlin, care urmărește să influențeze direcția politică a țării.

În acest context, prezența liderilor europeni subliniază importanța strategică a Moldovei în regiunea est-europeană și oferă un semnal de solidaritate din partea partenerilor internaționali. Vizitele sunt așteptate să adâncească cooperarea economică și politică între Moldova și Uniunea Europeană.

#Moldova #Lideri_europeni #vizite

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button