Economie

Moldova riscă să rămână fără curent. Spînu: Negociem cu ucrainenii

Republica Moldova riscă să rămână fără energie electrică din luna iunie, în condițiile în care contractul cu Centrala de la Cuciurgan a fost prelungit doar pentru luna mai, transmite sursa.

Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a declarat într-o conferință de presă că în prezent negociază cu ucrainenii pentru cel mai bun preț.

„Suntem în discuții inclusiv cu colegi din Ucraina pentru a identifica cel mai bun preț pentru luna iunie”, a precizat Spînu fiind întrebat de unde va lua energie electrică începând din luna iunie.

La licitația organizată în luna aprilie pentru achiziția energiei electrice au participat șase companii, iar Centrala de la Cuciurgan a oferit un preț de 9,6 cenți per kilowatt/h. 

Ulterior, licitația a fost anulată ca urmare a prețului mare oferit de companiile participante.

La 29 aprilie, prim-ministra Natalia Gavrilița a declarat că Guvernul, în urma negocierilor directe, a ajuns la un acord cu Centrala de la Cuciurgan ca pentru luna mai să ne livreze energia electrică la un preț mult mai mic – 5,9 cenți per kilowatt.

Republica Moldova importă 80% din necesarul de energie electrică de la Centrala de la Cuciurgan, care este controlată de grupul rusesc Inter RAO.

#Curent #Moldova #Ucraina #Cuciurgan #energie_electrica

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button