Societate

Moldovagaz a acumulat 40% din suma necesară pentru achitarea următoarei tranșe

În prezent, Moldovagaz are acumulat 40% din suma necesară pentru achitarea următoarei tranșe la gaz către partea rusă. Despre aceasta comunică deputatul PAS Lilian Carp, la emisiunea Cutia Neagră, la TV8.

Restul sumei urmează să fie acumulată până la 20 ianuarie. Parlamentarul dă asigurări că se examinează câteva soluții, inclusiv un credit bancar, transmite sursa.

„Acum mai avem aceste 10 zile. Vom căuta soluții cum să ne asumăm propriu-zis plata facturii”, a spus deputatul Lilian Carp.

Printre soluțiile care se examinează pentru acoperirea sumei necesare se regăsește și un eventual credit. Deputatul susține că, în prezent, Moldovagaz poartă discuții cu o anumită bancă pentru un împrumut.

Totodată, deputatul afirmă că contractul cu Gazprom privind livrarea de gaze naturale prevede că 50% din gazul consumat trebuie să fie plătit în avans.

La această etapă, însă, Moldovagaz are capacitatea doar să plătească facturile care au fost consumate. Prin urmare, se negociază și acest aspect.

Următoarea tranșă pentru consumul de gaz trebuie achitată până la 20 ianuarie, ceea ce înseamnă că Moldovagaz trebuie să acumuleze în 10 zile încă 60% din suma necesară.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button