Economie

Moldovagaz: Consumatorii care nu vor achita datoriile vor fi deconectați de la rețea

Compania Moldovagaz vine cu o nouă avertizare. Consumatorii care nu-și vor achita datoriile la gaz vor fi deconectați de la rețea. În acest context, consumatorii sunt îndemnați să achite integral contravaloarea gazelor naturale consumate până la începerea sezonului de încălzire, transmite sursa.

Potrivit datelor oferite de întreprindere, datoria totală se cifrează la 485,723 milioane de lei. Dintre aceștia, 293,583 milioane lei revin întreprinderilor din complexul termoenergetic, Termoelectrica și CET-Nord, 155,541 milioane de lei consumatorilor non casnici și 126,499 milioane de lei consumatorilor casnici.

Din cauza acestor datorii, Moldovagaz spune că nu-și poate onora contractele cu furnizorii de gaze naturale. Prin urmare, avertizează consumatorii finali să achite integral plata pentru gazele naturale folosite în termenul indicat pe factura de plată.

În cazul în care datoria nu va fi achitată, consumatorii vor fi deconectați de la rețea, iar întreprinderea va apela la instanța de judecată pentru recuperarea restanțelor.

Amintim că în prezent, consumatorii casnici achită 18,068 lei pentru un metru cub de gaze consumat. Acest tarif a fost aprobat în iunie curent, Atunci, șeful Moldovagaz, Vadim Ceban s-a arătat nemulțumit de noul tarif la gaz, care potrivit lui, nu permite companiilor de distribuție a gazelor să își acopere costurile de menținere a funcționalității rețelelor.

#gaze #datorii #deconectare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button