Societate

Moldovagaz propune ANRE ieftinirea gazului pentru consumatorii casnici cu 1 leu

Gazele naturale ar putea să se ieftinească. Într-un demers depus de „Moldovagaz” la ANRE, pentru consumatorii casnici se solicită micșorarea tarifului până la 12,2 lei pentru un metru cub de gaze, ceea reprezintă o scădere de 8,9%.

Potrivit proiectului de calcul transmis Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, tariful mediu ponderat pentru furnizarea gazelor naturale se propune să fie redus până la 10.095 de lei pentru o mie de metri cubi sau cu 9,3% mai puțin decât tariful în vigoare, transmite sursa.

La punctele de ieșire din rețelele de distribuție a gazelor de presiune înaltă se propune stabilirea tarifului de 7.915 lei pentru o mie de metri cubi, cu o reducere de 13,3%. 

La punctele de ieșire din rețelele de presiune medie tariful propus este de 8.917 lei pentru o mie de metri cubi, cu 11,5% mai puțin decât în prezent.

În cazul rețelelor de presiune joasă, la care sunt conectați consumatorii casnici și o parte a consumatorilor non-casnici, tariful propus este de 12.200 de lei pentru o mie de metri cubi, cu o scădere de 8,9%.

Ultima dată, gazele naturale s-au ieftinit pe data de 21 februarie. Atunci, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat un tarif de 13,39 lei (fără TVA) pentru un metru cub de gaze pentru consumatorii casnici. Mai devreme, tariful a fost de 18 lei.

#Moldovagaz #ieftinirea_gazului #ANRE

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button