Societate

Moldovenii ar putea zbura direct din Chișinău spre Cairo: Guvernul urmează să negocieze cu Egipt

Cetățenii Republicii Moldova ar putea zbura direct din Chișinău spre orașele egiptene. Guvernul se pregătește în acest sens să negocieze un acord privind serviciile aeriene cu administrația de la Cairo.

Executivul urmează să aprobe lista membrilor delegației care va negocia înțelegerea, transmite Știri.md

Din aceasta vor face parte șeful Autorității Aeronautice Civile Vasile Șaramet și mai mulți responsabili din cadrul Autorității, secretarul de stat de la Infrastructură Mircea Păscăluță împreună cu mai mulți colegii din cadrul instituției, dar și responsabili de la Ministerul de Externe.

„Acordul privind serviciile aeriene dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Arabe Egipt va stabili principiile de reglementare a funcționării serviciilor aeriene bilaterale, cuprinzând norme privind securitatea aviației, taxe și certificate de navigabilitate și competență”, se arată în document.

Potrivit proiectului publicat de Guvern, beneficiile acordului sunt reciproce. Printre acestea se numără crearea oportunităților comerciale, crearea noilor oportunități turistice pentru cetățenii Republicii Moldova, dar și întărirea relațiilor existente dintre state, în vederea dezvoltării optime a turismului.

#Moldova #Cairo #zbori

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button