PoliticăRăzboi în Ucraina

Moscova pregătește o tentativă de asasinat asupra lui Lukașenko, – mass-media

Moscova ia în considerare opțiunea de a atrage Belarus în agresiunea armată a Rusiei împotriva Ucrainei într-un mod radical, transmite sursa.

În acest scop, la instrucțiunile personale ale președintelui Federației Ruse Vladimir Putin, serviciile speciale ruse vor încerca în zilele următoare să-l elimine pe președintele Belarusului Alexandr Lukașenko sau să simuleze o tentativă de asasinat asupra acestuia.

Scopul final este de a intimida și de a determina președintele belarus să ordone Forțelor Armate ale Republicii Belarus să participe direct la războiul de pe teritoriul ucrainean, împreună cu trupele ruse, ca parte a unei grupări regionale de trupe.

Acest lucru este raportat de resursa Nowiny Рolskie cu referire la centrul analitic Robert Lansing Institute, care, la rândul său, se referă la surse nenumite din Moscova.

„La îndrumarea președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, la întoarcerea sa de la summitul CSTO, informațiile militare ruse ar putea încerca, în zilele următoare, să elaboreze un scenariu pentru un atentat direct la viața președintelui Republicii Belarus. Alexandr Lukașenko sau imitația sa, cu scopul de a-l intimida în cele din urmă și de a-l determina să ordone în cele din urmă trupelor sale să participe direct la războiul de pe teritoriul ucrainean împreună cu trupele ruse, spun sursele”, scrie RLI.

Surse din institut susțin că dacă această operațiune va avea succes și Lukașenko va fi eliminat fizic, puterile sale prezidențiale vor fi încredințate actualului secretar general al Organizației Tratatului de Securitate Colectivă Stanislav Zas, „absolut loial Rusiei și aflat sub controlul GRU”.

Zas va anunța aderarea Belarusului la Rusia ca entitate autonomă, presupus pentru a preveni o amenințare militară la adresa Belarusului din partea Ucrainei și Poloniei.

În orice scenariu – asasinarea lui Lukașenko sau o tentativă de asasinat nereușită – Occidentul va fi tras la răspundere.

#Stanislav_Zas #Alexandr_Lukașenko #tentativă_de_asasinat #Moscova

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button