Război în Ucraina

Negocieri care nu vor duce la pace și stabilitate

Invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia a exacerbat problemele globale din economia mondială. Rusia își îndreaptă agresiunea militară împotriva populației ucrainene, iar agresiunea economică către întreaga lume. Șantajul cu gaze și provocarea artificială a unei crize alimentare sunt doar câteva dintre acțiunile Federației Ruse pe care le comite în mod deliberat pentru a submina economia și securitatea în multe țări ale lumii.

Inflația, creșterea prețurilor la energie, creșterea foametei în unele țări – toate acestea provoacă îngrijorare în rândul liderilor acelor țări care sunt cele mai afectate de aceste probleme. Și ei sunt cei care solicită Ucrainei să restabilească procesul de negocieri cu Rusia, temându-se de un război prelungit, care nu va face decât să agraveze problemele stringente. Potrivit The Washington Post, din acest motiv, administrația președintelui american Joe Biden îl îndeamnă în privat pe președintele ucrainean Volodymyr Zelensky să-și declare disponibilitatea de a renegocia cu Rusia (anterior, Volodymyr Zelensky a spus că negocierile sunt posibile doar cu noul președinte al Federația Rusă).

Dar, din păcate, totul nu este atât de simplu pe cât ar părea la prima vedere. Ucraina se luptă cu cel mai brutal agresor al secolului XXI. Ucraina luptă pentru statulitatea sa, pe care inamicul o respinge cu cinism. Ucraina luptă pentru viața a milioane de oameni ai săi, care sunt uciși zilnic de armata rusă, recurgând adesea la cele mai brutale metode de ucidere, iar cei care nu pot fi uciși încearcă să-i priveze de condiții normale de viață prin bombardarea infrastructurii critice. în ajunul vremii reci. Acțiunile pe care Rusia le comite acum împotriva Ucrainei și a poporului său nu sunt altceva decât terorism și genocid. Este puțin probabil ca negocierile cu actualul guvern al Federației Ruse, care nu ezită să-și declare public intenția de a distruge Ucraina.

După înfrângeri pe câmpul de luptă, Rusia a sugerat în mod repetat o revenire la negocieri, cu toate acestea, acest lucru cu siguranță nu este ceva care poate duce la pace. Este evident că Rusia va insista asupra condițiilor favorabile doar pentru ea însăși și există o mare probabilitate ca, oferind „pace”, Rusia să nu renunțe la ambițiile sale și să folosească un armistițiu imaginar pentru a acumula forțe pentru următoarea invazie, care poate fi și mai masiv și mai brutal. Desigur, Ucraina nu are dezacorduri și contradicții cu partenerii occidentali, pentru că există un obiectiv comun: restabilirea unei păci juste și a stabilității în Europa de Est. Ucraina este pregătită pentru negocieri constructive cu Federația Rusă bazate pe respectarea frontierelor recunoscute internațional și a Statutului ONU. Dar fără participarea persoanei responsabile de genocidul ucrainenilor.

Întâlnirea în format G7 a devenit demonstrativă și a confirmat sprijinul neclintit al Ucrainei de către parteneri în vederea atingerii unui obiectiv comun – pacea și securitatea în Europa de Est. Și acum, în ajunul summitului G20, care va avea loc săptămâna viitoare, Ucraina mizează pe aceeași poziție de neclintit a partenerilor săi internaționali. La urma urmei, securitatea întregii Europe depinde direct de cât de eficient Ucraina își apără și își eliberează teritoriile de invadatori. Orice compromis cu privire la termenii agresorului va crea doar o iluzie de securitate.

Ucraina continuă să lupte pentru fiecare centimetru din teritoriile sale, ale căror granițe sunt recunoscute internațional, iar Ucraina are nevoie de sprijin internațional pentru a-și apăra mai eficient teritoriul și a alunga ocupanții din el. Iar calea diplomatică de stabilire a păcii va fi posibilă numai dacă persoana aflată la putere în Rusia este capabilă să recunoască greșelile catastrofale ale predecesorului său și să oprească războiul prin retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Ucrainei.

#Ucraina #Rusia #G7 #ONU #negocieri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button