InternaţionalRăzboi în Ucraina

Presa internațională: Putin ar fi încercat să detoneze o bombă nucleară

Vladimir Putin a încercat deja să detoneze o bombă nucleară și este posibil să fi fost „sabotat” de propria sa conducere, susțin persoane din interiorul statului, conform The Sun.

Președintele rus, în vârstă de 70 de ani, se teme că NATO are degetul pe trăgaci, gata să lanseze o demonstrație de forță nucleară, transmite sursa.

Îngrijorările tot mai mari l-au determinat pe secretarul Apărării din Marea Britanie, Ben Wallace, să-și anuleze planurile și să plece la Washington pentru discuții de criză săptămâna aceasta.

Analiştii se temeau că Putin va detona un focos în Marea Neagră, declanşând un potenţial tsunami şi un nor de gaz otrăvitor.

De asemenea, s-a susținut că sunt în curs de desfășurare planuri de a testa o lansare nucleară tactică în Arctica înainte de a lansa una pe câmpul de luptă din Ucraina.

Zilele trecute au fost observate o serie de mesaje Notam – avertismente scurte pentru aeronave – și avertismente de navigație rusă care indică exerciții de incendiu în Marea Barents, lângă granița cu Norvegia.

Este aceeași zonă în care uriașul submarin Belgorod al Rusiei, înarmat cu torpile nucleare, a fost văzut cu câteva zile în urmă.

Avertismentele au durat până sâmbătă, deși se pare că au existat puține indicii de testare majoră până acum.

Între timp, rapoartele susțin că Putin a ordonat două teste nucleare la începutul acestei luni, care de fapt nu au avut loc.
Oamenii din interior susțin, conform The Sun că lansările au fost afectate de „eșecul tehnic” sau chiar de reticența șefilor militari.

Acesta ar putea fi un semn că autoritatea lui Putin se evaporă, a spus Varlery Solovey, fost profesor la prestigiosul Institut de Relații Internaționale din Moscova, o școală de pregătire pentru spioni și diplomați.

El a spus: „Decizia lui Putin cu privire la utilizarea armelor nucleare tactice [în conflictul din Ucraina] s-ar confrunta fără îndoială cu rezistență. Nu știu cât de eficientă va fi rezistența, dar voi indica că testele nucleare trebuiau să aibă loc în ultimele două săptămâni – unul în Marea Barents, sub apă, și al doilea subteran, în regiunea Arhangelsk. De ambele dăți testele nu s-au susținut”.

„Motivul este că înainte de lansare, sau mai precis, înainte de utilizarea armelor nucleare tactice, este necesar să ne asigurăm că aceste arme sunt pe deplin operabile”, a mai precizat profesorul.

#Rusia #bombă_nucleară #detonare #Marea_Neagră

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button