Analize și opinii

Negocierile sunt imposibile atâta timp cât teroarea rusă continuă să ia avânt în mod activ

În cursul nopții de 2 ianuarie și până la primele ore ale dimineții, Rusia a efectuat un alt atac aerian masiv asupra Ucrainei, folosind o varietate de arme, inclusiv Shaheds, rachete de croazieră și Kinzhals. La prima vedere, raportul de succes al apărării aeriene deasupra Kievului pare impresionant – toate rachetele balistice aeriene Dagger și alte mijloace au fost doborâte.

Cu toate acestea, chiar și cu acest succes al sistemelor Patriot, atacul cu rachete a provocat pagube serioase. O clădire rezidențială din Kiev a izbucnit în flăcări din cauza resturilor de rachete căzute pe acoperiș, provocând 43 de victime și două decese. Zonele avariate ale orașului, inclusiv Podilskyi, Svyatoshinskyi, Pecherskyi, Obolonskyi și Desnyanskyi au rămas fără apă și energie electrică până aproape de seară.

La Harkov, scenariul a fost similar: au murit civili, au fost răniți civili, a fost distrusă o parte din infrastructura Nraedan și au izbucnit incendii. Aceste tragedii atestă cruzimea regimului rus față de viețile civililor ucraineni.

Chiar și în ciuda declarațiilor făcute de New York Times despre “disponibilitatea lui Putin de a negocia”, acțiunile Rusiei demonstrează contrariul. Un al doilea atac masiv cu rachete la doar 4 zile după afirmația privind presupusa “disponibilitate” de a negocia arată neseriozitatea conducerii politice ruse. Terorismul rusesc continuă să ia avânt în mod activ, în timp ce unii dintre partenerii Ucrainei își permit să pretindă oboseală de război și să întârzie aprovizionarea militară pentru a ajuta poporul ucrainean să învingă agresorul și să își securizeze orașele cu o apărare aeriană puternică.

Rusia, în timp ce face agitație pentru negocieri și încetarea focului, demonstrează de fapt imposibilitatea acestor acțiuni în fața terorii împotriva civililor. Prin acțiunile sale, care reflectă dorința sa de a distruge Ucraina și locuitorii săi, Rusia confirmă faptul că alte inițiative diplomatice nu vor avea succes.
Având în vedere această situație, este important ca Occidentul să intensifice ajutorul militar acordat Kievului. Lipsa unor acțiuni decisive ar putea duce la o repetare a evenimentelor din alte țări din Europa de Est. Atacurile teroriste din Rusia necesită un răspuns puternic și un sprijin unit pentru civili.

#Rusia#Ucraina#negocieri#atacuri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button