Analize și opiniiRăzboi în Ucraina

Porțile cimitirelor rusești abia se deschid…

Potrivit Kremlinului, mobilizarea în Rusia s-a încheiat, dar în realitate nu se va termina niciodată. Mobilizarea sau, așa cum este numită de oameni, “моГилизация” continuă. Și în timp ce mass-media de propagandă încearcă să creeze iluzia că totul decurge conform planului, iar statul dă tot ce le trebuie mobilizaților și efectuează pregătiri preliminare, atunci de la martorii oculari se pot auzi povești despre cu totul altceva.

În ciuda faptului că ar trebui mobilizați doar rezerviștii, toată lumea este mobilizată. Ești tatăl mai multor copii? Nu-i nimic, copiii vor aștepta! Aveți o boală gravă sau chiar un handicap? Potrivit autorităților ruse, acesta nu este un obstacol în calea mobilizării. Totuși, chiar și fiind absolut sănătos, nu este garantat că te vei întoarce în aceași stare, sau dacă te vei întoarce în genere.

Asistența medicală lasă de dorit: toată lumea deja cunoaște că rușii mobilizați nu au suficiente medicamente de bază, precum analgezice sau antiseptice. Ca să nu mai vorbim de faptul că există și probleme cu forma de iarnă, iar riscurile de a muri de pneumonie într-un șanț rece cresc semnificativ. În timp ce comandanții fără nicio constrângere sunt cazați în căsuțe calde, după cum povestește unul dintre mobilizați.

Mobilizarea a afectat nu numai cetățenii de rând. Deci, 23 de mii de oameni au dispărut din coloniile rusești – ceea ce nu s-a întâmplat nici măcar în timpul amnistiei în masă din 2020. Este clar că mii de prizonieri dispăruți au fost recrutați în PMC Wagner. Lupta alături de prizonieri, care, să fim sinceri, au propriile lor reguli de moralitate și care sunt adesea purtători de infecții mortale, în mod clar nu este ceva deosebit de plăcut. Cu toate acestea, nu ai prea multe șanse de a scăpa de asta odată ce ești rus.

Intrând în armata rusă, șansele de a muri din mâinile propriilor compatrioți sunt uneori chiar mai mari decât șansele de a muri ca urmare a sosirii unui proiectil inamic. În unele cazuri, nici măcar nu trebuie să călătoriți în afara Rusiei pentru asta. Ceea ce este evidențiat elocvent de cazul împușcării la un teren de antrenament de lângă Belgorod, unde o parte din mobilizați și-au împușcat colegii. 

Și iarăși, fiind mobilizat, nu vei mai putea să-ți exprimi dezacordul cu asta sau să ceri condiții mai bune – în acest caz, te așteaptă fie amendă, fie închisoare, fie chiar executare. Și în cazul închisorii, după cum știți, nici nu este posibil să nu fii trimis pe front. O încercare de evadare de pe câmpul de luptă a unui „wagnerian” este egală și cu moartea, fapt dovedit de recentul caz de execuție a unui prizonier, pe care colegii săi l-au bătut cu barosul.

Și acestea sunt doar câteva exemple despre cât de repede îți poți pierde viața sau sănătatea, datorită compatrioților tăi. Moartea și rănile grave sunt un rezultat garantat pe câmpul de luptă, când lupți împotriva trupelor ucrainene. Lipsa echipamentului elementar, cum ar fi căști și armuri de înaltă calitate, antrenamentul minim și indiferența comandanților nu se pot contrapune cu rezistența Forțelor Armate ale Ucrainei, care sunt înarmate cu echipamente moderne și de înaltă precizie din întreaga lume.

Mobilizarea generală, conform conducerii țării, este imposibilă. Dar nu tot ei au spus în decembrie că Rusia nu va invada Ucraina? Și nu au spus în mai că nu va exista mobilizare în masă? Să crezi sau să nu crezi în autorități ține în întregime de tine, dar având în vedere zvonurile despre un nou val de mobilizare în masă și faptele care confirmă că aceasta se desfășoară în continuare într-un mod ascuns, nu ar trebui ignorate.

De fapt, Patria trimite mii de bărbați ruși să fie măcelăriți, lăsându-și familiile fără întreținători, iar apoi, dacă au mare noroc, familia poate fi despăgubită, dar nici acest lucru nu este sigur. Ești gata să mori pentru anbițiile puterii, pentru care viața ta nu costă nimic?

#mobilizare #ruși #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button