Politică

Nemerenco, după ce un medic din Bălți a fost reținut: O rușine pentru sistem

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a venit cu o reacție după ce un medic-șef al Centrului Perinatologic Bălți a fost reținut de CNA.

Nemerenco a declarat că, pentru sistemul medical, incidentele de corupție reprezintă o rușine, transmite Știri.md.

„Condamnăm orice percepere de bani de la pacienți de către personalul medical – condiționată, pasivă, sub formă de mulțumiri. Transmit permanent aceste mesaje și în sistemul medical, și în spațiul public din prima zi de mandat, deschis și transparent. Procurăm și instalăm echipamente, efectuăm reparații capitale, în ultimii ani s-au majorat și se vor mai majora salariile. Spitalele se schimbă la față cu fiecare zi. E timpul de renunțat la o așa rușine pentru sistem – a scoate zece piei de pe prieteni, concitadini, consăteni, vecini, colegi. Ne dorim în Europa, dar cu practici vechi, cam așa se primește. 

Încurajez pacienții să nu plătească, să nu le fie frică, să declare, să raporteze. 

Pentru cei care continuă cu obiceiurile lor urâte – îmi pare rău, dar până la urmă, nu veți putea evita întâlnirea cu ofițerii CNA, aceasta trebuie să fie clar. Sistemul de sănătate e al oamenilor și pentru oameni și va deveni pe final un sistem nu doar de sănătate, ci și sănătos”, a declarat ministra. 

Reamintim că medicul reținut a cerut 7.000 de lei de la un bărbat pentru a asista nașterea soției acestuia.

#Nemerenco #CNA #medic

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button