Internaţional

Noapte de Revelion cu incendii: Aproape 900 de mașini au fost incendiate în Franța

Aproape 900 de mașini au fost incendiate în Franța în noaptea de Revelion, dar cu toate acestea, poliția spune că este un bilanț mult mai mic decât cel înregistrat în urmă cu doi ani și asta se datorează mobilizării exemplare a forțelor de ordine, transmite sursa.

Incendierea autoturismelor și violențele sunt o practică obișnuită în marile orașe din Franța în „noaptea de Saint-Sylvestre”.

Noaptea de Revelion a fost marcată de incidente în special la Strasbourg, unde au fost multe mașini incendiate și violențe împotriva forțelor de ordine. Violențe urbane au fost și la Nantes, unde la fel, tinerii s-au încăierat cu forțele de ordine și au dat foc la mașinile parcate pe stradă.

Ministrul de Interne a anunțat că în toată țara, în noaptea de Revelion, 874 de mașini au fost incendiate și 441 de persoane au fost arestate. Este o „scădere a violențelor datorită forțelor de poliție”, susține ministrul Gérald Darmanin.

În ceea ce privește partea materială, este vorba într-adevăr de o scădere evidentă în comparație cu cele 1.316 mașini incendiate în 2019 (anul 2020 nu a fost luat în calcul din cauza lockdown-ului). Pe de altă parte, numărul persoanelor arestate a fost în creștere (au fost 376 de persoane arestate în 2019).

Aproximativ 95.000 de polițiști și jandarmi au fost mobilizați în Franța, dintre care 9.000 la Paris, precum și 32.000 de pompieri și personal de securitate civilă.

La Paris, unde prefectura a impus obligativitatea purtării unei măști pe străzi pentru a contracara creșterea numărului de cazuri de COVID-19, 779 de persoane au fost amendate vineri seară pentru că nu au purtat mască. Cel puțin 600 de persoane au fost amendate numai pe Champs-Élysées, scrie Le Parisien.

În regiunea Yonne, poliția a descoperit sâmbătă dimineața, într-un parc industrial, o petrecere rave interzisă, la care veniseră 1.500 de persoane.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button