Politică

Noi detalii privind finanțarea ilegală a Partidului Șor

În cadrul urmăririi penale, în 22 octombrie, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a examinat 22 de demersuri înaintate de procurori privind aplicarea măsurii preventive „arestarea preventivă” în privința persoanelor implicate în schema de acceptare a finanțării Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat, transmite sursa.

În rezultatul examinării, în privința a 5 persoane învinuite a fost aplicată măsura preventivă „arestarea preventivă”, iar în privința a 17 persoane învinuite, instanța a aplicat măsura preventivă „arestarea la domiciliu”.

În termenul prevăzut de lege, procurorii vor decide asupra exercitării căilor de atac.

În 21 octombrie, procurorul de caz a contestat cu recurs încheierea instanței de judecată prin care în privința învinuitei Tauber Marina măsura preventivă „arestarea la domiciliu” a fost înlocuită cu „eliberarea provizorie sub control judiciar”. Ședința de examinare a recursului de către Curtea de Apel Chișinău, a fost fixată pentru data de 25 octombrie.

Persoanelor arestate le este imputată infracțiunea de complicitate la acceptarea finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat.

În cazul stabilirii vinovăției, acestea riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 57.500 până la 92.500 de lei sau închisoare de la 2 la 7 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita anumite activităţi pe un termen de la 2 la 5 ani.

#Șor #Tauber #hoți

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button