InternaţionalRăzboi în Ucraina

Noi fragmente de dronă, găsite la Vulcănești. Poliția de Frontieră: „accesul în zonă a fost restricționat”

Noi fragmente de dronă, asemănătoare celei de tip „Герань-2”, au fost găsite sâmbătă, 17 februarie, în zona de frontieră moldo-ucraineană. Potrivit Poliției de Frontieră, bucățile au fost găsite pe un câmp din apropierea localității Etulia Nouă, raionul Vulcănești. Se întâmplă la doar o săptămână de când, în aceeași localitate, au fost depistate fragmentele unei drone de tip Shahed, transmite sursa.

„Astăzi, 17 februarie 2024, în jurul orei 16:40, în apropierea localității Etulia Nouă, raionul Vulcănești, au fost identificate alte fragmente ale unei drone, asemănătoare celei de tip „Герань-2”. Rapid, informațiile au fost transmise autorităților competente, iar accesul în zona unde s-au găsit resturile dronei a fost restricționat. Fragmentele de dronă au fost depistate într-un câmp, la aproximativ 2 km de linia frontierei moldo-ucrainene și circa 5 km de localitate”, anunță Poliția de Frontieră.

Potrivit sursei citate, autoritățile au implementat „toate măsurile necesare pentru a menține ordinea, liniștea și siguranța publică”.

„Pentru a preveni răspândirea informațiilor false și pentru a evita panicarea populației, vă rugăm să rămâneți calmi și să vă informați doar din prima sursă”, îndeamnă sursa citată.

Poliția anunță că fragmentele sunt ridicate de experții Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare al IGP și urmează să fie supuse expertizei.

„Cercetarea la fața locului este asigurată de experții criminaliști în comun cu polițiștii Inspectoratului din Vulcănești. Perimetrul este securizat”, precizează IGP.

Conducerea țării nu a comentat, deocamdată, incidentul.

#dronă #Vulcănești #Poliția

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button