Război în Ucraina

Putin repetă scenariul celui de-al doilea război cecen din Ucraina

Atacurile masive cu rachete asupra Ucrainei din 10-11 octombrie indică faptul că Putin a lansat o nouă fază a războiului: distrugerea de la distanță a infrastructurii critice, clădirilor rezidențiale și uciderea civililor într-o manieră nediscriminatorie. O tactică asemănătoare a fost aprobată de acesta în 1999 în Cecenia, când, după un atac terorist fabricat de FSB într-o clădire de locuințe din Groznî, Putin a ordonat să distrugă „teroriştii ceceni” prin orice mijloace.

La nivel oficial în Federația Rusă, Ucraina a fost numită de multă vreme stat terorist, această teză a fost repetată de Putin la 10.10.2022 în cadrul discursului adresat Consiliului Federației din Federația Rusă, subliniind că „Ucraina poate fi pusă pe la egalitate cu cele mai odioase grupuri teroriste”. Aceasta înseamnă începutul unei noi etape a războiului și o nouă realitate pentru ucrainenii aflați în pragul vremii reci.

Putin nu va suporta niciun preț: este gata să ucidă jumătate din armata sa și să distrugă jumătate dintre ucraineni, chiar dacă doar pentru a returna Ucraina Rusiei. Acesta este un obiectiv cheie la sfârșitul domniei sale. Și tocmai pentru asta politicienii ruși și propaganda rusă etichetează în mod intenționat Ucraina drept terorist.

De asemenea, cea mai dificilă etapă a războiului pentru ucraineni este decisivă: viitorul lumii civilizaționale depinde dacă Ucraina, care a luptat de a opta lună împotriva unui inamic asimetric de puternic, va supraviețui. Putin nu ar trebui să câștige sub nicio formă: victoria sa va însemna o întărire bruscă a Rusiei, care va duce automat la riscul unui mare război, mai întâi în spațiul post-sovietic, apoi în Europa. Rusia trebuie învinsă în Ucraina, iar acest lucru necesită o aprovizionare cuprinzătoare cu armele necesare și un boicot al prezenței ruse la nivel internațional.

#Putin #teroare #rachete #terorism

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button