InternaţionalSocietate

Noi măsuri adoptate de România împotriva Omicron. Cerințe impuse cetățenilor din R.Moldova

Autoritățile din România anunță o serie de măsuri pentru a limita răspândirea variantei Omicron, după ce au fost confirmate primele două cazuri. Măsurile ar putea intra în vigoare chiar de luni. Sursă.

Românii și cetățenii europeni care vin din țări din afara UE, inclusiv din Republica Moldova trebuie să aibă un test negativ PCR pentru COVID-19, făcut cu 48 de ore înainte. Măsura este valabilă și pentru cei vaccinați. Persoanele nevaccinate intră în carantină pentru 10 zile.

Cetățenii europeni care vin din state UE vor prezenta certificatul verde care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală sau un test PCR negativ făcut cu cel mult 72 de ore înainte. Persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boală care vin din state UE aflate în zona roșie de risc epidemiologic vor fi carantinate 14 zile.

CNSU va actualiza lista statelor din Africa, ai căror cetățeni nu pot intra temporar în România.

Deoarece specialiștii anticipează o posibilă creștere a incidenței în următoarele săptămâni, vaccinarea rămâne cea mai eficientă și importantă formă de protecție, mai ales a celor din categoriile vulnerabile, anunță într-un comunicat Guvernul României.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button