Politică

Norvegia intenționează să deschidă o ambasadă în Republica Moldova

Norvegia intenționează să deschidă o ambasadă în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de către ministrul de Externe al Norvegiei, Espen Barth Eide, transmite sursa.

„Din cauza situației de securitate din Europa, trebuie să ne schimbăm atenția și să realocăm resursele. În ultimul an, am crescut numărul personalului diplomatic la ambasadele Norvegiei din Europa, inclusiv Kiev, București și Vilnius. Și acum, pentru prima dată, deschidem o misiune norvegiană în Moldova”, a declarat ministrul de externe Espen Barth Eide. 

„Înființarea unui birou de ambasadă transmite un semnal clar al sprijinului nostru în acest moment critic pentru Moldova și Europa. Războiul Rusiei împotriva Ucrainei amenință securitatea întregii Europe. Nu există nimic care să sugereze că războiul se va termina în curând. Atât Ucraina, cât și Moldova vor avea nevoie de ajutorul nostru în anii următori”, a mai declarat ministrul de externe Eide.

Pe parcursul anului 2023, mai multe țări, printre care Regatul Țărilor de Jos, Belgia, Grecia, Spania au deschis sau vor deschide în curând Ambasade în Republica Moldova, iar recent și Danemarca și-a deschis o misiune diplomatică în țara noastră.

#Norvegia#ambasadă#Chișinău

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button