Război în Ucraina

Noul pachet din Letonia va include vehicule blindate și drone, țara pregătește deja sprijin pentru 2025

Premierul leton Evika Silina a declarat că noul pachet de ajutor militar pentru Ucraina va include vehicule blindate și drone și a anunțat, de asemenea, pregătirea și echiparea a câteva mii de soldați ucraineni.

Ea a declarat acest lucru în cadrul unei conferințe de presă în cadrul Platformei Crimeei, transmite European Pravda.

Silinya a prezentat cel de-al treilea pachet de sprijin militar pentru Ucraina pentru 2024, care va acoperi atât echipamentele militare, cât și proviziile, inclusiv vehicule blindate și drone. Potrivit oficialului, Letonia va continua antrenarea Forțelor de Apărare ucrainene.

„Desigur, vom continua să antrenăm și să echipăm peste 4.000 de militari ucraineni în acest an și anul viitor”, a spus ea.

Șeful guvernului leton a mai spus că următorul pachet de sprijin militar pentru Ucraina pentru 2025 este deja în curs de pregătire. Potrivit acesteia, acesta va acoperi „vehiculele militare Patria, drone, echipamente și antrenament”.

De asemenea, Letonia va aloca 0,25% din PIB pentru sprijinul militar Ucrainei începând cu 2025.

„Începând de anul viitor, sprijinul militar anual al Letoniei pentru Ucraina se va ridica la 0,25% din PIB-ul nostru”, a spus ea.

Separat, ea a subliniat asistența în producția de energie electrică, furnizarea de generatoare și alte materiale, în special: țara va furniza panouri solare și echipamente pentru 500 de gospodării și va sprijini și regiunea Cernihiv.

După cum știți, pe 11 septembrie, președintele lituanian Gitanas Nausėda și prim-ministrul leton Evika Silina au sosit la Kiev pentru vizite.

Cu o zi înainte să se știe că Letonia va transfera în Ucraina sute de echipamente informatice, precum și îmbrăcăminte specializată, binoclu și alte echipamente pentru Forțele de Apărare.

#Letonia #Ucraina #ajutor

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button