Război în Ucraina

Noul val de mobilizare a Federației Ruse: Birourile militare ruse de înregistrare și înrolare vor trimite somații electronice

Ca parte a campaniei de recrutare de primăvară, birourile militare ruse de înregistrare și înrolare vor începe pentru prima dată să trimită somații în formă electronică, transmite sursa.

„Angajații comisariatelor militare au fost însărcinați să informeze cetățenii pe cale electronică, în pregătirea campaniei de recrutare de primăvară, care începe la 1 aprilie. În același timp, în absența fezabilității tehnice, notificarea va fi efectuată prin înmânarea de citații”, a declarat contraamiralul Vladimir Tsimlyansky, șeful departamentului principal de organizare și mobilizare al Statului Major al Federației Ruse, într-un briefing.

Potrivit unui reprezentant al Statului Major General, în ajunul proiectului, Ministerul rus al Apărării a desfășurat „activități de înregistrare inițială a cetățenilor pentru înregistrarea militară”, în urma cărora s-a format o bază de date unică. În total, au fost înregistrate peste 700 de mii de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani.

Tsimlyansky a asigurat separat că Ministerul Apărării nu intenționează să se mobilizeze din nou. „Vreau să vă asigur pe toți că nu există un al doilea val de mobilizare în planurile Statului Major. Cei care au fost deja chemați la serviciul militar, precum și cetățenii care și-au exprimat în mod voluntar dorința de a participa la operațiune, sunt suficient pentru a îndeplini sarcinile atribuite”, a spus el.

La 30 martie, Vladimir Putin a semnat un decret privind recrutarea de primăvară pentru serviciul militar. Apelul se va desfășura în perioada 1 aprilie – 15 iulie. Se preconizează trimiterea a 147.000 de oameni la serviciul militar – cu 12.500 mai mult decât în ​​proiectul de primăvară din 2022.

La mijlocul lunii martie, birourile regionale de înregistrare și înrolare militare din Rusia au început să trimită citații „pentru a clarifica documentele de înregistrare militară” și invitații la lagărele de antrenament militar. Potrivit lui Pavel Cikov, șeful grupului pentru drepturile omului Agora, au fost trimise somații în peste 40 de regiuni rusești. Kremlinul a numit-o „practică comună” și a spus că nu discută despre un nou val de mobilizare.

În plus, campania pentru servicii contractuale a fost intensificată considerabil în regiuni. După cum au raportat o serie de mass-media, ca parte a recrutării de primăvară, autoritățile ruse intenționează să atragă încă 400.000 de soldați contractuali care să fie trimiși la războiul din Ucraina. Ministerul britanic al Apărării a numit aceste planuri improbabile.

#mobilizare #Rusia #somații_electronice

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button