Analize și opiniiInternaţionalRăzboi în Ucraina

„Nu am obținut rezultatele pe care le-am dorit”. Zelensky – despre contraofensiva forțelor armate ucrainene

Președintele ucrainean Vladimir Zelensky, într-un interviu acordat Associated Press, a declarat că războiul trece în următoarea fază, transmite sursa.

„Suntem într-o nouă fază de război, iar acesta este un fapt. Iarna în general este o nouă etapă a războiului”, a spus Zelensky în timpul unei conversații cu AP la Harkov.

Întrebat de un jurnalist dacă Zelensky este mulțumit de rezultatele contraofensivei ucrainene, președintele a răspuns:

Uite, nu ne retragem, sunt mulțumit. Luptăm cu a doua (cea mai bună) armată din lume, sunt mulțumit. Pierdem oameni, nu sunt fericit. Nu am primit toate armele pe care ne-am dorit, nu pot fi fericit dar nici nu ma pot plange prea mult.

Ne-am dorit rezultate mai rapide [ale contraofensivei]. Din acest punct de vedere, din păcate, nu am obținut rezultatele dorite. Și acesta este un fapt.

Potrivit președintelui ucrainean, Kievul nu a primit toate armele necesare de la aliații săi, iar dimensiunea limitată a forțelor armate ucrainene nu permite o ofensivă rapidă. „Nu există suficientă forță pentru a obține rezultatele dorite mai repede. Dar asta nu înseamnă că ar trebui să renunțăm”, a adăugat Zelensky.

Forțele armate ucrainene au lansat o contraofensivă în vara anului 2023. În a doua jumătate a lunii iunie, Vladimir Zelensky a spus că ofensiva merge „mai lent decât ne-am fi dorit”. Vorbind despre motive, Zelensky a remarcat că acesta a fost, de asemenea, încetinit de câmpurile minate uriașe. În septembrie, Forțele Armate ucrainene au anunțat că au spart prima dintre cele trei, cea mai fortificată linie de apărare a trupelor rusești de pe frontul de sud. Președintele rus Vladimir Putin, comentând contraofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei de la începutul lunii octombrie, a spus că „încă nu există rezultate, sunt doar pierderi uriașe”.

La începutul lunii octombrie, forțele armate ruse au intrat în ofensivă în zona Avdeevka din regiunea Donețk. Statul Major al Forțelor Armate Ucrainene a declarat că forțele ruse încearcă să încerce orașul, în care armata ucraineană a creat o zonă fortificată încă din 2014. Forțele armate ucrainene susțin că armata rusă a pierdut zece mii de oameni în timpul atacului de o lună asupra Avdeevka. Ministerul Apărării din Marea Britanie consideră că în octombrie-noiembrie 2023, trupele ruse au suferit cele mai mari pierderi de la începutul războiului.

#Zelensky #contraofensivă #rezultate

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button