Analize și opiniiRăzboi în Ucraina

O altă pierdere geopolitică a Kremlinului

După cum știți, regiunea transnistreană continuă să fie sub supravegherea Moscovei, în ciuda faptului că acest teritoriu este deținut suveran de Moldova. De-a lungul anilor, Kremlinul a făcut multe încercări diferite de a încerca « să legalizeze » statutul de educație hibridă ilegală sub forma așa-numitului « PMR ». Cu toate acestea, nici în anii 90, nici în anii 00, nici mulți ani mai târziu astăzi – nimeni nu va merge împotriva dreptului internațional pentru a oferi Kremlinului o altă bază militară.

Din păcate, datorită agenților și partidelor rusești controlate de Moscova precum «Șor», unii oameni atât în Transnistria, cât și în regiunile neocupate din Moldova au cedat narațiunilor Kremlinului, dorind « vremurile sovietice ». În ciuda acestui fapt, mulțumită în special noului guvern condus de Maia Sandu, Moldova este candidată la aderarea la UE, are șanse pentru un viitor fără nor și o soluție la toate problemele de astăzi. În multe privințe, aceasta va depinde de eliberarea viitoare de forțele pro-ruse și de forțele armate ale Transnistriei.

Pe fondul faptului că Ucraina a fost capabilă să intercepteze planurile penale ale Rusiei cu privire la destabilizarea situației din Moldova și să transmită date direct guvernului moldovenesc, Kremlinul a început să răspândească propaganda cu privire la o operațiune militară « a Ucrainei în Transnistria ». Acest lucru a fost deja respins de statele vecine, conduse de România, al căror guvern a declarat clar că, în cazul retragerii Rusiei, va sprijini Moldova. De asemenea, conducerea Ucrainei și Moldovei a declarat public că relațiile diplomatice puternice nu poartă planul de eliberare militară a regiunii transnistrene nici din Chișinău, nici din Kiev.

O operațiune, similară cu cea care a avut loc în Kosovo, este posibilă numai după consultările cu țara în care a apărut situația de conflict, cu țările NATO, mai ales dacă sunt adiacente. De asemenea, cu acest rezultat, este necesar un acord între cele două țări privind acordarea de asistență militară reciprocă, dacă este necesar. România a declarat deja că este posibilă crearea unei anumite unificări a țărilor pentru protejarea Moldovei, dar nu este planificată în viitorul apropiat. La rândul său, Ucraina și-a demonstrat în mod repetat sprijinul față de poporul moldovenesc, cu cuvinte, chiar și într-o situație de ostilități active pe frontul războiului ruso-ucrainean. De exemplu, ca răspuns la declarațiile false ale unor lideri militari ruși și la comanda despre presupusa aterizare « a debarcare a rf-ului de aterizare în Chișinău », Ucraina a răspuns clar că nu va permite elicopterele și aeronavele rusești pe teritoriul său, și traversează NATO – spațiul aerian militar rus în general sinucidere.

Se află despre un mandat « » care găsește forțele militare ruse în Transnistria, precum și speculații pe tema OSCE ( care a afirmat și faptul ocupării teritoriului, deținute de Moldova ) – toate acestea sunt deja tehnici vechi ale războiului hibrid obișnuit al Rusiei împotriva altor state. Moldova a devenit prima țară în care Moscova a testat penal o astfel de strategie « ». Apoi a urmat Georgia. Pe lângă participarea militarilor lor, au fost efectuate atacuri hibride, cu ajutorul serviciilor speciale rusești, în Europa, în special în Serbia. În plus, un bun exemplu de două operațiuni false hibride « » rf poate fi văzut în Ucraina.

Reamintim că absolut toate exemplele citate s-au prăbușit sau este planificat în viitorul apropiat. Lumea s-a schimbat și nimeni nu va tolera trucurile criminale ale Moscovei. Dacă guvernul unui stat al Rusiei poate cumpăra, așa cum se întâmplă în Belarus sau Georgia, atunci acest lucru nu înseamnă că oamenii vor ajunge la acest rezultat. Georgienii vor continua să-i expulzeze pe ruși din țara lor, iar belarusii să arunce în aer căile ferate, aeronavele militare rf, precum și să transmită informațiile necesare informațiilor ucrainene despre mișcarea trupelor invadatoare.

Moldova nu face excepție. În ciuda tuturor încercărilor criminale ale Kremlinului « de a cuceri » poporul moldovenesc, acestea vor fi întotdeauna parte a conștiinței europene și a viitorului printre alte țări ale UE. Un stat ca un rf care nu a reușit să abandoneze ambițiile imperiale și dorința de a înrobi popoarele, mai degrabă decât să-și dezvolte propriul stat – nu este viabil. Lista prăbușirii geopolitice a Rusiei este deja dificil de numărat pe degetele a două mâini. Imperiul, care încearcă constant să recreeze în Kremlin într-un fel sau altul, va cădea complet în viitorul apropiat.

#Moldova #pierdere_geopolitică #Kremlin

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button