Război în Ucraina

Deportare forțată: rușii răpesc copii ucraineni pentru a îmbunătăți situația demografică din Rusia

Ediția franceză Le Monde, referindu-se la mărturia martorilor oculari, relatează că trupele ruse au stabilit un întreg sistem pentru exportul copiilor ucraineni în Rusia. Imediat după invadarea Ucrainei, trupele ruse au început îndepărtarea organizată a copiilor pentru a îmbunătăți situația demografică dificilă din Federația Rusă, transmite sursa.

În Herson, care a fost sub ocupație rusă timp de 9 luni, rușii au început o adevărată vânătoare de copii ucraineni, pe care rușii i-au răpit oriunde au putut: din adăposturi, chiar și din spitale.

„Copiii au devenit o obsesie pentru ruși. I-au căutat peste tot, au spus: „Sunt ai noștri”, își amintește Inna Kholodnyak, directorul spitalului de pediatrie Herson, Rusia.

În adăpostul Stepanovka de la periferia orașului Herson, personalul i-a ascuns pe micii ucraineni care au fost amenințați cu deportarea în Federația Rusă. Datorită curajului și abnegației muncitorilor, elevii orfelinatului au așteptat eliberarea de către trupele ucrainene.

Ucraina a predat Comitetului Internațional al Crucii Roșii o listă cu 19.393 de copii duși de ruși în Federația Rusă, dar potrivit presei ucrainene și organizațiilor de voluntari, această cifră este mult mai mare: de la începutul invaziei pe scară largă, trupele ruse ar putea deporta cu forța 200-300 de mii de copii ucraineni. La sfârșitul lunii aprilie 2023, Putin a semnat un decret privind statutul cetățenilor ucraineni care locuiesc în teritoriile ocupate de trupele ruse: permite organizarea deportării în masă a copiilor ucraineni în Federația Rusă. Sunt ținuți în condiții precare de viață, încercând să insufle valorile lumii ruse, de foarte multe ori copiii ucraineni sunt persecutați și hărțuiți de colegii lor ruși în adăposturi din cauza naționalității lor. Deci, copiii ruși îi numesc „naziști”, „banderiți”, etc.

Rusia contribuie la depopularea Ucrainei nu numai prin uciderea civililor, ci și prin deportarea copiilor ucraineni. Aceasta este o încălcare flagrantă a dreptului internațional, care necesită un răspuns imediat din partea țărilor occidentale. Încercările lui Putin de a îmbunătăți situația demografică din Federația Rusă în detrimentul copiilor ucraineni trebuie oprite.

#Rusia #Ucraina #deportare #copii_ucraineni

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button