Internaţional

O dronă ucraineană a lovit o clădire din centrul Moscovei. Traficul aerian din capitală este perturbat

O dronă ucraineană a lovit vineri o clădire din centrul Moscovei, după ce apărarea aeriană rusă a doborât-o, perturbând traficul aerian pe toate aeroporturile civile din capitala rusă, au anunţat oficiali ruşi, transmite sursa.

Ministerul rus al Apărării şi primarul Moscovei, Serghei Sobianin, au declarat că nu au existat victime după ce apărarea aeriană a distrus o dronă care a căzut apoi pe o clădire nerezidenţială din complexul Expo Center din Moscova, în primele ore ale zilei de vineri. Expo Center se află 5 kilometri de Kremlin, informează Reuters

Un martor Reuters care se afla în zonă a descris că a auzit „o explozie puternică”. Imaginile Reuters au arătat muncitori și lucrători, inspectând acoperișul deteriorat.

„În jurul orei 4 dimineața, ora Moscovei, regimul de la Kiev a lansat un alt atac terorist folosind un vehicul aerian fără pilot asupra obiectelor situate în Moscova și regiunea Moscovei”, a declarat ministerul rus al Apărării.

Traficul aerian a fost suspendat pentru scurt timp pe patru aeroporturi importante din jurul capitalei – Vnukovo, Domodedovo, Sheremetyevo și Jukovski – deși ulterior au fost redeschise.

Agenția de transport aerian din Rusia a declarat că șapte zboruri au fost redirecționate către aeroporturi alternative.

Atacurile aeriene cu drone în interiorul Rusiei s-au înmulţit de când o dronă a fost distrusă deasupra Kremlinului la începutul lunii mai. Zone civile din capitală au fost lovite pe parcursul lunii mai, iar un cartier de afaceri din Moscova a fost vizat de două ori în trei zile de la începutul lunii august.

#Moscova #atac #drone

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button