Politică

O judecătoare recent numită în funcție a fost suspendată. Care este motivul?

Judecătoarea Irina Dascal, din cadrul Judecătoriei Chișinău, numită prin decret prezidențial și care a depus jurământul săptămâna trecută, a fost suspendată din funcție până în decembrie 2026. Aceasta se află în concediu pentru îngrijirea copilului său minor. Decizia a fost luată de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) în urma unei cereri depuse de magistrată.

În cadrul ședinței din 9 septembrie, Sergiu Caraman a precizat că Irina Dascal a solicitat acordarea unui concediu parțial plătit pentru îngrijirea copilului minor, iar cererea a fost aprobată de Judecătoria Chișinău. În același timp, ea a înaintat o solicitare către CSM privind suspendarea din funcție.

Membrii CSM au examinat un proiect de hotărâre privind suspendarea din funcție a judecătoarei, care a fost adoptat cu unanimitate de voturi.

Astfel, Irina Dascal va fi suspendată pe durata concediului pentru îngrijirea copilului minor, de la 9 septembrie 2024 până la 14 decembrie 2026 inclusiv.

Este de menționat că, la 30 august, președinta Maia Sandu a numit-o pe Irina Dascal, alături de Rodica Nicula și Ina Pruteanu, în funcția de judecător până la atingerea plafonului de vârstă. Cele trei magistrate au depus jurământul pe 4 septembrie în fața Consiliului Superior al Magistraturii. Irina Dascal a fost desemnată judecătoare la Judecătoria Chișinău.

#judecatoare #suspendare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button