Politică

Șefii OT Găgăuzia și ai staffului electoral al candidatei ȘOR Evghenia Guțul, percheziționați și reținuți

Mai mulți conducători și membri ai staffului electoral al Evgheniei Guțul, candidatul Partidului „ȘOR” pentru funcția de bașcan al Găgăuziei, au fost reținuți în această dimineață, 7 mai curent, în urma mai multor percheziții organizate la sediile Organizațiilor Teritoriale ale partidului, dar și la domiciliile activiștilor formațiunii. Aceste persoane se ocupau de campania pentru cel de-al doilea tur al alegerilor pentru funcția de bașcan, din 14 mai, în cadrul căruia participă și Evghenia Guțul. Percheziții și rețineri de asemenea au loc și în alte raioane ale țării, inclusiv municipiul Chișinău, transmite sursa.

Potrivit unui comunicat de presă al formațiunii, „perchezițiile, precum și noul val de represalii și intimidări au loc în ziua în care Mișcarea Pentru Popor, din care face parte și Partidul „ȘOR”, au anunțat că vor organiza, la Parlament, un protest față de fărădelegile guvernării și pentru a cere alegeri parlamentare și prezidențiale anticipate, inclusiv după refuzul conducerii țării de a achita facturile cetățenilor pentru gaze, căldură și curent electric”.

„Regimul a recurs la șantaj, amenințări și rețineri, pentru a-i speria pe oameni și a-i determina să nu participe la protestele antiguvernamentale. Prin astfel de acțiuni, actuala guvernare demonstrează repetat că îi este frică de propriul popor, pe care l-a sărăcit și de care își bate joc în continuare”, scrie în comunicatul de presă.

Totodată, deputata Partidului ȘOR Reghina Apostolova a confirmat și comentat operațiunea autorităților.

#Găgăuzia #Evghenia_Guțul #reținere #ȘOR

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button