Politică

O nouă ambasadă în Republica Moldova: Care țară intenționează să-și deschidă o reprezentanță diplomatică în țara noastră

Belgia intenționează să deschidă o ambasadă în Republica Moldova, până la sfârșitului anului 2023. Subiectul a fost abordat în cadrul discuțiilor dintre conducerea Parlamentului Regatului Belgiei șeful Legislativului de la Chișinău, Igor Grosu, care se află într-o vizită de serviciu la Bruxelles.

„Mi-am exprimat recunoștința autorităților belgiene pentru intenția de a deschide o Ambasadă în țara noastră până la sfârșitul anului curent”, a spus Igor Grosu.

Acesta a menționat că a discutat cu președinta Camerei Reprezentanților, Eliane Tillieux, și cu președinta Senatului, Stephanie D’Hose, despre relațiile dintre Republica Moldova și Regatul Belgiei, despre agenda noastră de reforme, inclusiv în contextul îndeplinirii celor 9 recomandări ale Consiliului European. 

„Schimbările pe care le facem pentru a îndeplini condițiile Uniunii Europene nu sunt doar cerințe ale procesului de aderare, ele sunt premisa bunei funcționări a statului. Noi suntem determinați să facem tot posibilul să îmbunătățim situația din justiție, să dezvoltăm economia și să îmbunătățim condițiile de trai ale oamenilor.

În context, am convenit să relansăm dialogul parlamentar la nivel înalt, dar și la nivel de președinți și membri de comisii de specialitate. Anul 2023 este un an important pentru Republica Moldova privind agenda europeană, iar expertiza pe mai multe domenii ale Belgiei ne-ar ajuta enorm”, a declarat președintele Parlamentului.

#ambasadă #Belgia #Moldova

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button