Politică

O primăriță cu două mandate din partea PSRM, înscrisă pe listele PAS la alegeri

Primărița degrevată a comunei Bilicenii Vechi, Ala Guzun, aleasă în octombrie 2019 de pe listele Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), candidează, în 2023, pentru al treilea mandat din partea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Reprezentanții partidului de guvernământ susțin că nu este membră a formațiunii politice, însă sunt bucuroși că aceasta „a ales să susțină parcursul european al țării noastre”.

În campania electorală din 2019, atunci când lupta pentru al doilea mandat la șefia Primăriei comunei Bilicenii Vechi, Ala Guzun susținea activ partidul condus de Igor Dodon, participând chiar și la întâlniri cu liderul socialist. Totodată, aceasta distribuia uneori pe rețelele de socializare mesaje critice în adresa partidului care, astăzi, îi oferă susținere la alegerile locale generale din 5 noiembrie, transmite sursa.

În ultimii ani însă Ala Guzun a început să promoveze pe rețelele de socializare postări ale unor reprezentanți ai PAS sau chiar unele declarații ale președintei Maia Sandu.

„Eu am avut viziuni europene și când eram în Partidul Socialiștilor”

Întrebată de Ziarul de Gardă ce a făcut-o să-și schimbe preferințele politice, primărița a declarat că atât timp, cât fondurile europene vor ajuta R. Moldova să se dezvolte, ea o să meargă „cu pași europeni”. 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button