Politică

Detalii din dosarul terenurilor de la Durlești în care este implicat, liderul partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc

Schema frauduloasă cu terenurile de la Primăria Durlești ar fi prejudiciat statul cu peste 7 milioane de lei. Potrivit CNA, Veaceslav Nedelea, care a fost primar interimar la Durlești, ar fi avut rol de organizator al grupului. 

Liderul „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc și femeia reținută în urma perchezițiilor din 12 ianuarie ar fi avut roluri de intermediari. 

 „Rolul acestora a constat în încheierea contractelor fictive de vânzare-cumpărare a terenurilor, întocmirea procurorilor pe numele celorlalți membri ai grupului criminal pentru înstrăinarea ulterioară și obținerea beneficiului material”, se menționează într-un comunicat de presă de la CNA.  

Cei doi ar fi intrat ilegal în posesia mai multor terenuri, la prețuri derizorii – 300 -1600 de lei lotul, nefiind în listele beneficiarilor, ar fi făcut procuri generale pe numele unuia din organizatorii schemei, care ulterior le-a înstrăinat terțelor persoane, urmărind obținerea foloaselor materiale și deghizarea originii ilicite a bunurilor, în detrimentul bugetului administrației locale. Urmare a acţiunilor ilegale, administraţia publică locală a oraşului Durleşti a fost deposedată de 25 terenuri cu suprafaţa totală de 1,7613 ha în valoare de aproximativ 7 750 751 lei.

Dosarul în care figurează cei trei învinuiți și acțiunile desfășurate de procurori și CNA în această cauză au fost inițiate în 2021. Acțiunile infracționale au început din anul 2005, iar ultima tranzacție de vânzare-cumpărare a terenurilor a fost realizată în anul 2019, ca finalizare a acțiunilor criminale, realizate de grupul menționat.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button