Internaţional

Odesa își deschide plajele pentru prima oară de la războiul din Ucraina

Mai multe plaje din oraşul ucrainean Odesa, de la Marea Neagră, s-au deschis oficial pentru înot, pentru prima dată de la începutul invaziei ruse, deşi scăldatul este interzis în timpul alertelor de raid aerian, au declarat oficialii locali sâmbătă, potrivit Reuters.

Odesa, cel mai mare port şi bază navală din Ucraina, a fost atacată în mod repetat cu rachete şi drone, iar marea a fost presărată cu sute de mine marine în urma invaziei din februarie anul trecut, transmite  sursa.

Odesa, cel mai mare port şi bază navală din Ucraina, a fost atacată în mod repetat cu rachete şi drone, iar marea a fost presărată cu sute de mine marine în urma invaziei din februarie anul trecut. 

Pentru siguranţa locuitorilor şi după incidentele cu explozia minelor pe plaje, plajele au fost închise. 

Decizia de deschidere a plajelor a fost luată în comun de administraţia civilă şi militară a oraşului, a declarat guvernatorul Odesei, Oleh Kiper, pe aplicaţia de mesagerie Telegram. 

El a spus că plajele vor fi deschise între orele 8:00 şi 20:00. 

Oleksandr, salvamar şi fost scafandru, care şi-a dat doar prenumele, a spus că între două diguri a fost montată o plasă anti-mine, pentru a preveni ca înotătorii să întâlnească mine de apă puţin adâncă.

„Plasa îi va opri. Şi ele (minele – n.red.) vor fi vizibile de pe mal în astfel de condiţii meteorologice. Personalul de urgenţă va fi anunţat și vor veni să se ocupe de asta”, a spus el. 

Deschiderea plajelor este un răgaz binevenit faţă de război, pentru oamenii care înoată şi fac plajă.

„Am visat să merg la plajă şi să respir aer sărat. Ne-a lipsit foarte mult. Dar siguranţa este o prioritate”, a spus Svitlana, o locuitoare a regiunii Odesa.

#Odesa #Plaja_Ucrainei #Timp_nefavorabil

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button