Război în Ucraina

Oficial: Generalul rus despre planurile de a invada Moldova după Ucraina

Vorbind la o ședință de apărare, generalul de brigadă Rustam Minnekaev, comandantul interimar al Districtului Militar Central al Rusiei, a declarat că Forțele Armate Ruse intenționează să „treacă” în regiunea de la estul Moldovei, la granița cu Ucraina și la mai puțin de 30 de mile distanță de la port.

Odesa – joacă rolul unui „coridor terestru către Crimeea”, potrivit presei ruse. Un astfel de coridor trebuia să facă legătura între Rusia continentală și Transnistria.

Minnekaev a spus că această măsură face parte din a doua fază a războiului Rusiei în Ucraina, care implică stabilirea unui control complet asupra Donbassului și a coastei Ucrainei de-a lungul Mării Negre. Nu a fost însă precizată data începerii manevrei.

În discursul său, Minnekaev a citat valoarea strategică a regiunii, spunând că „controlul din sudul Ucrainei este o altă ieșire către Transnistria, unde, ca și în Ucraina, există fapte care indică opresiunea populației vorbitoare de rusă”.

Mai amenințător, în discursul său, Minnekaev a spus că Rusia este acum „în război cu întreaga lume, așa cum a fost în al doilea război mondial”.

#război #Ucraina #Transnistria

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button