Internaţional

OMS declară sfârșitul pandemiei de coronavirus

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Ghebreyesus, a anunțat că OMS nu mai consideră răspândirea coronavirusului o urgență de interes internațional. El a spus acest lucru la o conferință de presă din 5 mai, transmite sursa.

El a menționat că covid nu a încetat să fie o amenințare globală pentru sănătatea publică.

„Săptămâna trecută, Covid-19 a luat o viață la trei minute – și acestea sunt doar cazurile pe care le cunoaștem”, a spus șeful organizației.

OMS a raportat aproape șapte milioane de decese cauzate de coronavirus, dar numărul este probabil mai mare, apropiindu-se de 20 de milioane, potrivit șefului organizației.

OMS a declarat răspândirea coronavirusului o urgență de interes internațional în ianuarie 2020, iar în martie 2020, șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că răspândirea COVID-19 în lume „poate fi descrisă ca o pandemie”. O „pandemie” nu are criterii formale clare, dar acest cuvânt a început să fie numit răspândirea infecției cu coronavirus în lume.

În Rusia, conform cifrelor oficiale, au fost detectate peste 22 de milioane de cazuri de infecție cu virusul de la începutul pandemiei. Autoritățile ruse au raportat aproape 400.000 de decese din cauza pandemiei. În martie 2023, portalul oficial Stopcoronavirus.rf a anunțat că suspendă calculul datelor privind imunitatea efectivă împotriva COVID-19 și numărul celor vaccinați.

#OMS #sfârșitul_pandemiei #coronavirus

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button