InternaţionalRăzboi în Israel

ONU anunţă un atac asupra unuia dintre depozitele sale din Gaza. Cel puțin o persoană a murit și alte 22 sunt rănite

Agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni a anunţat miercuri că unul dintre depozitele sale din Fâşia Gaza a fost atacat și cel puţin o persoană a fost ucisă, transmite sursa.

După mai bine de cinci luni de război între Israel şi Hamas, ONU se teme de o foamete generalizată în Fâşia Gaza, unde zeci de mii de persoane au fost deja ucise, în timp ce bombardamentele israeliene continuă fără încetare.

Agenţia ONU responsabilă cu ajutorarea refugiaţilor palestinieni, a declarat că unul dintre depozitele sale din Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, a fost lovit de un atac israelian.

„Cel puţin un angajat a fost ucis şi alţi 22 au fost răniţi”, a precizat agenţia.

Ministerul Sănătăţii din Hamas a declarat că patru persoane au murit în „bombardamentul” depozitului.

„Atacul de astăzi asupra unuia dintre puţinele centre de distribuţie ale UNRWA care mai sunt operaţionale în Fâşia Gaza intervine într-un moment în care malnutriţia, şi chiar foametea în unele zone, se răspândeşte” pe teritoriu, a subliniat comisarul general al UNRWA, Philippe Lazzarini.

Confruntate cu urgenţa umanitară, mai multe ţări au decis să stabilească rute alternative, pe mare şi pe calea aerului, pentru a livra transporturile de ajutoare către populaţie. Ajutoarele pe cale terestră nu intră în Fâşia Gaza decât câte puţin, în principal din Egipt, care se află sub controlul Israelului, care a impus un asediu total asupra teritoriului de la începutul războiului.

„Înfometarea populaţiei este folosită ca o armă de război”, a declarat şeful diplomaţiei Uniunii Europene, Josep Borrell.

Un prim vas încărcat cu 200 de tone de alimente a plecat marţi din Cipru către Gaza, folosind un coridor maritim creat de Uniunea Europeană. Această ambarcaţiune a ONG-ului spaniol Open Arms, care tracta o barjă, îşi croia miercuri drum prin Mediterana cu un ritm foarte lent.

Situaţia este deosebit de gravă în această parte a teritoriului, unde ajutoarele care sosesc din sud trec foarte greu din cauza luptelor şi a jafurilor. Dar ONU insistă în continuare asupra faptului că transporturile pe mare şi paraşutările nu pot înlocui transportul terestru.

Potrivit Ministerului Sănătăţii din Hamas, cel puţin 27 de persoane au murit deja în Gaza din cauza malnutriţiei şi a deshidratării.

PAM estimează că este nevoie de 300 de camioane pe zi pentru a satisface nevoile imense ale celor 2,4 milioane de locuitori ai teritoriului.

#Gaza #ONU #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button